Dopningsfritt Skaraborg

Den tredje träffen för året inom samverkan mot dopning hölls fredagen 31/5 hos oss på  Friskis&Svettis Skövde. I samarbetet ingår, förutom ansvariga för träningsanläggningar med gym i Skövde, även polisen och Skövde kommun. ”Dopningsfritt Skövde” har varit samlingsnamnet för samarbetet sedan starten sommaren 2011. Nu kan vi stolt presentera utvecklingen och utökningen till ”Dopningsfritt Skaraborg” då samarbetet numera omfattar samtliga 15 kommunerna inom gamla Skaraborg. Fortfarande hålls lokala träffar kommunvis och inom Skövde är det Pirjo Svegréus, drogförebyggande samordnare vid Socialförvaltningen på Skövde kommun, som är den som håller samman samarbetet. I praktiken innebär utvidgningen till att omfatta Skaraborg att en avstängning pga nekan till dopningstest eller positivt resultat vid test att personen blir avstängd från samtliga anläggningar inom samarbetet för en tid av två år.

Dopning är ett samhällsproblem idag mer än ett elitidrottens problem och vi vill göra allt vad vi kan för att förhindra spridning och rekrytering säger Susann Lindelöf verksamhetschef hos idrottsföreningen Friskis&Svettis Skövde. Vi som är en idrottsförening har genom riksidrottsförbundet möjlighet att dels beställa tester men dopinggruppen har också möjlighet att spontant komma ut till oss och göra tester. Samarbetet genom ”Dopningsfritt Skaraborg” ger oss en möjlighet att också anmoda till tester genom Skövde kommun.

<< Gå tillbaka

Kommenteringen är stängd.

GÅ, CYKLA, ÅK BIL eller BUSS. SÅ HÄR HITTAR DU TILL OSS.
GÅ, CYKLA, ÅK BIL eller BUSS. SÅ HÄR HITTAR DU TILL OSS.
Följ oss på Facebook