Familj

Vi vill uppmuntra barn och unga till aktivitet tidigt. Hos oss finns rörelseglädje utan tävlingsinslag. Hela Friskis&Svettis världens alla föreningar arbetar tillsammans för att nå ut till alla barn inom ett gemensamt projekt Alla Barnen läs mer här.

Alla barnen

Familjefys: barn 6-12/13 år tillsammans med en vuxen

Familjefys är ett fartfyllt, allsidigt och lekfullt pass för barn 6-12 år och vuxna tillsammans. Träningen är upplagd i cirkelform med övningar som blir en kul utmaning för både barn och vuxna. Upplev fullt ös, tillsammans!

Familjefys utgår från barnens villkor, precis som alla Friskis&Svettis barnpass. Det är varierat och omväxlande för att hålla fokus här och nu. Det är lekfullt och är fritt från prestationskrav. Det är allsidigt för att jobba igenom hela kroppen och knoppen. För både barn och vuxna.

I Familjefys är huvuddelen av passet en cirkel med olika övningar. Varje övning går att anpassa så du och barnen, oavsett ålder inom passets spann, känner att övningen passar. Övningarna vid varje station kan vara samma eller olika för vuxna och barn. En del stationer kan också vara en parövning, där ni jobbar tillsammans.

På Familjefys börjar vi med en samling och genomgång av övningar så alla känner sig trygga. Efter skön och förberedande uppvärmning kör vi cirkelträningen i cirka 20 minuter, totalt två varv. Övningarna i stationerna kan träna grundrörelser (som drag, press, böj), grovmotorik (som åla, krypa, hoppa), koordination, balans, styrka och spänst. Precis som när barn leker växlar passet mellan fullt ös och vila.

På Familjefys avslutar vi med Sista öset, då är det full fart och finalkänsla för hela slanten. Efter den en avslutning där vi varvar ner, jobbar med rörlighet, vilar och sammanfattar passet med en samling.

Att träna tillsammans är alltid kul. På Familjefys tränar du och barnen gemensamt, ett kul sätt att komma närmre varandra samtidigt som både du och barnen blir inspirerade till rörelse. Skratt och svett i en härlig kombo, roligare familjeträff än såhär blir det inte.
Barnet måste vara medlem i Friskis&Svettis Skövde, sedan följer barnet med gratis i sällskap av betalande vuxen. Ingår i den vuxnes träningskort. Har man inte behov av eller inte har ett eget träningskort så fungerar det med ett 10-kort.

Jympa Familj: 3(2)-6 år på söndagar kl 16:00
Jympa Familj är rörelseaktivitet för barn tillsammans med vuxen. På passet är det mycket glädje, musik, bus och lekfulla rörelser, passet passar bäst för 3-4 åringen.

Alla som tränar hos oss skall vara medlem (undantag träning med engångsbiljett där en engångsbiljett gäller till hela familjen som provar Jympa familj). Medlemsavgift för barn upp till 6 år är 50 kr och för alla äldre än 7 år är den 100 kr. När hela familjen är medlem så är det dags att betala för aktiviteten Jympa Familj. Om någon av de vuxna som är med på Jympa Familj har ett aktuellt aktivitetskort för 4, 12 månader så ingår alltid Jympa Familj för hela familjen.

För en familj där de vuxna inte redan tränar i föreningen så finns det möjlighet att delta i Jympa familj genom att lösa medlemskap för samtliga som ska vara med och därefter betala aktivitetsavgift till Jympa Familj för 100 kr/barn och termin. Vuxen som har betalat medlemsavgift får medfölja barn till aktiviteten Jympa familj utan att betala för ytterligare avgift utöver medlemsavgiften.

miniR 2 2013

Mini-Röris 3-6 år för att Jympa hemma och på förskolan
Mini-Röris är en möjlighet för dig som vill göra Jympa Familj även hemma. I Mini-Röris lådan finns CD med musik och muntliga rörelseinstruktioner ingår gör också en rörelseplansch. Vi har Mini-Röris till försäljning i vår reception. Det går också bra att beställa via Friskis&Svettis Riks hemsida http://web.friskissvettis.se/butik.

Röris 2013

Följa med vuxen på passet (ca 7)-12 år
Barn (ca 7)-12 år som har den mognad som krävs och som är medlem i föreningen kan följa med betalande vuxen och träna på gruppträningspass utan redskap. Det är alltid vuxens ansvar för medföljande barn. Om det är trångt på passet hjälp ditt barn att placera sig så att krockar undviks. Placera tex ditt barn bredvid eller framför dig kanske med vägg på andra sidan. För allas trevnad och säkerhet är det viktigt att de barn som är på passen kan klara av passet och att följa ledarens instruktioner. OBS! Barn under 13 år tränar inte alls på våra pass med redskap dvs Cirkelfys, Skivstång, Step, Powerhour, Spinning, Cirkelgym.

<< Gå tillbaka
Nytt nummer av Friskispressen
omslag friskispressen
Hitta till oss
GÅ, CYKLA, ÅK BIL eller BUSS. SÅ HÄR HITTAR DU TILL OSS.
GÅ, CYKLA, ÅK BIL eller BUSS. SÅ HÄR HITTAR DU TILL OSS.
Följ oss på Facebook